От Продължаваме Промяната-Демократична България поискаха и.д. главен прокурор Борислав Сарафов

...
От Продължаваме Промяната-Демократична България поискаха и.д. главен прокурор Борислав Сарафов
Коментари Харесай

След разстрела на Нотариуса: Поискаха изслушване на Сарафов в НС

От " Продължаваме Промяната-Демократична България " желаеха и.д. основен прокурор Борислав Сарафов да бъде изслушан в Народното събрание по отношение на убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

" Миналата седмица в страната се случи следващото поръчково ликвидиране, свързвано в общественото пространство с съмнения освен за почистване на сметки в незаконния свят, само че и за премахване на неуместен очевидец, който би могъл да разкрие порочни и незаконни обстоятелства за корупция в правосъдната власт. Показанията и разкритията, които в следствие арбитър Владислава Цариградска направи в народен ефир, ни дават мощно съображение за безпокойствие ", показват от обединението.

" Затова предлагаме в Народното събрание на съображение член 26 от ПОДНС да бъде изслушан изпълняващият длъжността основен прокурор Борислав Сарафов, както и според предлагането на Антикорупционния фонд – да бъде основана парламентарна комисия, която да събере всички вероятни обстоятелства и условия към убийството, вероятните претекстове и последици, както и да изследва съществуването на данни за безучастие на Висшия правосъден съвет, Инспектората към Висш съдебен съвет, прокуратурата и другите способени органи. Предложението ще бъде разисквано в детайлности на постоянното заедание на ПГ на Коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България ” през днешния ден, и импортирано по съответния ред в Народното събрание ", допълват от обединението.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР