От правителството посочват, че е фалшива новина информацията, че НАТО

...
От правителството посочват, че е фалшива новина информацията, че НАТО
Коментари Харесай

МС: Фалшива новина е, че НАТО готви голям конфликт в Черно море и...

От държавното управление показват, че е подправена вест информацията, че НАТО приготвя широкомащабен спор в Черно море, както и че на форума в Давос се обсъждало Варна да бъде употребена за такава военноморска база.

Всички качества на НАТО са ориентирани към въздържане и защита, като решенията подлежат на либерален и политически надзор. Дори единствено разискване на експанзия против други страни е на практика невероятно, защото това опонира на основополагащия документ на НАТО - Вашингтонския контракт, прецизират от държавното управление.

 

България възнамерява основаване на Координационен детайл за ситуационна информираност, което няма нищо общо с понятието " военноморска база "  и не включва разполагане на военноморски средства. България има право да получава цялостна ситуационна картина на ситуацията по море, точно заради потвърдено нападателните дейности на Русия, в това число посредством блокиране на забележителна част от българската Изключителна икономическа зона в Черно море, написа още в обявата.

Руската агитация неслучайно насочва вниманието точно към Варна. Това е градът, който Москва двукратно бомбардира през Първата международна война, с цената на редица жертви измежду цивилното население и обилни опустошения на жилищни здания, показват от Министерския съвет.

 

Оттам припомнят, че НАТО не разисква своите дейности в обществени формати, а в този смисъл изказвания за полемики на такава тема в Давос са очевидна дезинформация. 

 

Днес премиерът Николай Денков дружно с водена от него делегация посетиха Киев. Там министър председателят организира срещи с президента на страната Володимир Зеленски и премиера Денис Шмигал, на които удостовери българската поддръжка за Украйна.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР