От ПП-ДБ обявиха, че внасят проект за промени в Правилника

...
От ПП-ДБ обявиха, че внасят проект за промени в Правилника
Коментари Харесай

ПП-ДБ искат по-високи санкции за непристойно поведение на депутати

От ПП-ДБ оповестиха, че внасят план за промени в Правилника на Народно събрание за завишаване на глобите за непочтено държание на народните представители.

Поводът са вчерашните дейности на парламентарната естрада сред депутати от ПП-ДБ и " Възраждане ", довели до спиране на съвещанието.

Мирослав Иванов от групировката изиска:

" Санкции, които да лимитират откровената нецензурност, физическа и вербална експанзия, които струят всекидневно от тази естрада ".

Не може да се разчита на наказания, с цел да се контролира държанието на народните представители, разяснява ръководителят на Народното събрание Росен Желязков:

" Споделям разбирането, че достолепието би трябвало да се пази, първо, на институцията. След това би трябвало да се пази достолепието на обществото, което се показва от нас като представители на това общество в тази институция и, на последно място, би трябвало да дойдат глобите "..

Това не е първи случай с присъединяване на двете парламентарни групи. На 1 юни съвещанието на Народното събрание беше прекратено след сдърпване сред депутати.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР