От поставянето на бентове по реките до промяната на химическия

...
От поставянето на бентове по реките до промяната на химическия
Коментари Харесай

Какво ще стане, ако хората изчезнат от лицето на Земята?

От слагането на бентове по реките до смяната на химическия състав на атмосферата – хората имат голямо въздействие върху нашата планета. Какво обаче ще стане, в случай че внезапно изчезнем, пита ASAP Science?

През първите няколко седмици ще настъпи същински безпорядък. Само след няколко часа горивото на електроцентралите ще се изчерпи. Когато светлините угаснат и електрическите огради престанат да работят, над 1.5 милиарда крави, съвсем 1 милиарда свине и над 20 милиарда кокошки ще излязат на независимост в желанието си да намерят храна. При състояние обаче че няма хора, които да ги хранят, огромна част от тези животни ще умрат или ще се трансфорат в храна за към половин милиард кучета и съвсем толкоз котки, които в този момент би трябвало да се грижат за себе си. Разбира се, доста от екзотичните породи не са основани за сходен живот и ще съставляват слаба конкуренция за мелезите, да не приказваме за вълците, койотите и други сходни.

Популацията на други животни, които също зависят от хората, като плъхове и хлебарки, също фрапантно ще намалее. Някои, като въшките, ще изчезнат вечно.

В градовете доста от прословутите булеварди ще се трансфорат в реки. Без електрическите помпи, които да ги поддържат сухи, подземните метро тунели ще са се наводнили. Други улици ще бъдат погълнати от плевели и лози, а по-късно – от по-големи растения и дървета.

Преди това да се случи обаче, множеството градове ще бъдат погълнати от пожари. Съвременните къщи, изключително в американските покрайнини, са построени от дървен материал. Без пожарникарите е задоволително една-единствена мълния, която да опожари цели квартали.

По селата доста дървени структури ще бъдат унищожени до няколко десетилетия – в случай че не от пожар, то от термити да вземем за пример. След 100 години множеството дървени структури ще са изчезнали. Всичко, основано от стомана – от жилища до коли и даже мостове – скоро ще последва и тяхната орис. Стоманата съдържа най-вече желязо. Без непрекъснатото нанасяне на бои и разнообразни покрития, то бързо ще провокира реакция с кислорода в атмосферата и ще се върне в главната си форма на стоманен диоксид или наслойка.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР