От посолството на САЩ съобщиха, че на служителите е било

...
От посолството на САЩ съобщиха, че на служителите е било
Коментари Харесай

САЩ ограничават пътуванията на свои служители в Израел

От посолството на Съединени американски щати оповестиха, че на чиновниците е било казано да не пътуват отвън регионите на Йерусалим, Тел Авив и Беер Шева " поради нараснали равнища на нерешителност ".

Иран се закани да отвърне на удара, откакто преди 11 дни Израел порази иранското консулство в Сирия, при което починаха 13 души.

Министърът на външните работи на Обединеното кралство Лорд Камерън е телефонирал на иранския си сътрудник, с цел да го призове да не продължава ескалацията.

Израел не е поел отговорност за нападението против консулството, само че се счита, че стои зад него.

Иран поддържа " Хамас ", палестинската формация, която води война против Израел в Газа, както и разнообразни прокси групировки в района, в това число някои от тях - като " Хизбула " в Ливан - които постоянно правят удари против израелците.

Сред починалите при нападението на консулството са върховен пълководец на елитните ирански сили Кудс в Сирия и Ливан, както и други военни.

В речта си от сряда президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание " желязна " поддръжка на Израел.

Командирът, отговарящ за интервенциите на Съединени американски щати в Близкия изток, Ерик Курила, отпътува за Израел за диалози с публични лица по отношение на заканите за сигурността.

Пентагонът заяви, че визитата е било планувано по-рано, само че е било преместено " заради последните събития ".

След диалог с иранския външен министър Хосейн Амир-Абдолахиан лорд Камерън съобщи, че е " дал ясно да се разбере, че Иран не би трябвало да въвлича Близкия изток в по-широк спор ".

" Дълбоко съм смутен от опцията за неправилна преценка, която да докара до по-нататъшно принуждение ", сподели той.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън е разговарял с външните министри на Китай, Саудитска Арабия и Турция, изтъквайки, че по-нататъшната ескалация не е в безстопанствен интерес.

В неделя ирански формален представител предизвести, че посолствата на Израел " към този момент не са в сигурност ", като допусна, че постройката на консулството може да бъде допустима цел.

Израелският министър на защитата Йоав Галант съобщи пред американския си сътрудник, че " всяка директна иранска офанзива " на израелска територия " ще изисква подобаващ израелски отговор против Иран "./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР