От понеделник започнаха доста силни дъждове, най-критично беше във вторник

...
От понеделник започнаха доста силни дъждове, най-критично беше във вторник
Коментари Харесай

„Изпотрошени магазини, наводнени ресторанти“: Българин е блокиран на гръцкия остров Скиатос

„ От понеделник започнаха много мощни дъждове , най-критично беше във вторник и сряда. Бяхме изцяло блокирано на местата, където сме отседнали. Нямахме вода, някои нямаха ток и интернет “, разказа Иван Йовчев, който е блокиран на гръцкия остров Скиатос с още трима българи.

„ В непрекъснат контакт сме с гръцките управляващи, подаваме им всички координати на нашите съграждани “, сподели Антон Марков

По думите му в неделя, когато са пристигнали, всичко е било наред и нищо не е предвещавало такава стихия.

„ Местните споделят, че в никакъв случай до момента не се е случвало такова нещо. Бяха много шокирани, не бяха готови, магазините бяха изпотрошени, всички заведения за хранене – наводнени. Мотори и коли бяха преобърнати, бедстващи хора . Улиците се бяха трансформирали в реки. По магазините всички артикули бяха съвсем на изчерпване “, добавя сънародникът ни. 

Фериботите не могат да се движат поради ураганния вятър

Липсата на информация също е проблем за тях. Единствената такава са незабавните известия от гръцките управляващи, които предизвестяват хората да не излизат на открито.

Иван Йовчев има връзка с българския консул в Солун. Въпреки че дъждът към този момент е спрял, все още не е ясно дали ферибот ще пътува, защото се чакат мощни ураганни ветрове. Магистралите към Солун също са затворени. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР