От понеделник спира поддръжката на комуникационната и на джипиес системата

...
От понеделник спира поддръжката на комуникационната и на джипиес системата
Коментари Харесай

Заради забавен конкурс спира поддръжката на комуникациите с линейките

От понеделник стопира поддръжката на информационната и на джипиес системата за следене на колите за спешна помощ, оповестиха от Министерството на здравеопазването. Причината за това е, че договорът с обслужващата компания е завършил на 22 юли и тя е предизвестила, че стопира поддръжката. Това не важи единствено за колите за спешна помощ в София.

Работата и връзката със незабавните екипи обаче няма да спре, разгласи заместител здравният министър Мирослав Ненков.

" Няма да има закъснение на коли за спешна помощ и проблеми в оперативните медицински действия на екипите при вероятно спиране поддръжката на информационната съгласуваност на незабавна помощ ", съобщи заместник-министър Мирослав Ненков, представен от пресцентъра на ведомството.

От министерството показват, че ще лишават два месеца процедурите по оповестената нова социална поръчка за поддръжка на информационно-комуникационната система. Обясняват, че договорът с новия контрагент ще коства с 1 млн. лева по-евтино от в този момент, а в изискванията към претендентите е заложено условие за доставяне с мобилни паник бутони за всеки екип на незабавната помощ.

Новият конкурс не бил извършен по-рано таман, тъй като министерството се опитвало да спести въпросния 1 млн. лева

Има построена и функционираща паралелна система за съгласуваност сред екипите, Центъра за незабавна помощ и тел. 112, което подсигурява, че няма да има закъснение на коли за спешна помощ, проблеми при предаването на адреси или какъвто и да било риск за здравето и живота на пациентите, уточни зам.-министърът.

По думите му във всички центрове за незабавна помощ са налични и действат архивиращи системи за признати и отработени сигнали. " Категоричен съм, че разтърсвания няма да има – на процедура до подписването на нов контракт ще върнем остарелия режим, по който екипите са работили преди 2009 година ", изясни той.

Най-страшното, което може да се случи, по думите му, е краткотрайно адресите да бъдат писани на ръка. Това по никакъв метод не може да забави идването на екипите до адрес, оповестили шефовете на всички центрове за незабавна помощ в страната, с които Ненков се срещнал по-рано през днешния ден.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР