От понеделник, 28 октомври, Apple започва вълнуваща седмица на анонси“.

...
От понеделник, 28 октомври, Apple започва вълнуваща седмица на анонси“.
Коментари Харесай

Apple Intelligence може да стартира още днес

От понеделник, 28 октомври, Apple стартира „ вълнуваща седмица на анонси “. Очаква се седмицата да бъде значима за американския софтуерен колос, защото компанията евентуално ще пусне първата партида функционалности на Apple Intelligence за iPhone, Mac и iPad. В допълнение, Apple се чака тази седмица да пусне нови Mac компютри, основани на M4 чипа. Ето какво да чакаме

Apple Intelligence

Миналата седмица Apple пусна релийз на версията (RC) iOS 18.1 за разработчици и обществени бета-тестери. Това допуска, че стабилната актуализация може скоро да стане налична за потребителите на iPhone. Марк Гърман от Bloomberg по-рано заяви, че Apple може да пусне актуализацията iOS 18.1 дружно с обновленията за macOS и iPadOS на 28 октомври. Благодарение на това потребителите ще получат първата партида функционалности на Apple Intelligence.

С новите актуализации Apple може да даде принадлежности за умна помощ при изпращане на текстови известия, освежен интерфейс на Siri, резюмета на известията, принадлежности за редактиране на фотоси и доста по-голяма съгласуемост с iPhone, Mac и iPad. Докато актуализацията стане налична за всички устройства, работещи с най-новата операционна система, функционалностите на Apple Intelligence ще бъдат налични единствено за обособени iPhone, Mac и iPad, които дават отговор на избрани условия. По-специално, Apple Intelligence ще се предлага единствено на новите модели от серията iPhone 16 и iPhone 15 Pro, до момента в който Mac компютрите изискват чип от серията Apple M, с цел да работят тези функционалности. iPad-овете с който и да е чип от серия M или чип A17 Pro или по-нови също ще поддържат Apple Intelligence.

Mac

Миналата седмица вицепрезидентът на Apple по маркетинг Грег Джосвиак удостовери, че компанията планува „ вълнуваща седмица на анонси„, която ще стартира в понеделник сутринта. Това значи, че Apple евентуално ще направи няколко анонса през седмицата, вместо да организира едно събитие, отдадено на стартирането на новите Mac компютри с M4 чипа.

Марк Гърман от Bloomberg заяви, че Apple е поканила определени медии и създатели на „ на практика брифинги “ в Лос Анджелис в сряда. Той прибавя, че в понеделник, вторник и сряда компанията може да показа нов MacBook Pro M4, нов Mac mini и нов 24-инчов модел iMac. Този график ще разреши на Apple да стартира на практика сесии незабавно след окончателния анонс на продуктите.

С актуализацията на M4 се чака Apple доста да усъвършенства своя MacBook Pro. Новият модел ще има най-малко 16 GB RAM в разнообразни разновидности, до момента в който базовият модел евентуално ще включва 10-ядрен процесор и GPU настройка. Apple също може да усили броя на Thunderbolt 4 портовете на новия MacBook Pro. Подобно на MacBook Pro, новият модел iMac се чака да получи нараснала продуктивност с помощта на най-малко 16 GB RAM и 10-ядрен процесор и GPU.

Mac mini може да има изцяло нов външен тип с по-малък корпус, сходен на Apple TV. Новият Mac mini най-вероятно ще прескочи едно потомство и ще е основан на новия M4 чип, с настройка, сходна на тази, употребена в iPad Pro. От позиция на портовете, новият Mac mini се чака да има до пет USB-C врата, зарязвайки изцяло USB-A портовете.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР