Локомотив Пловдив анонсира създаването на Фондация 100 години Локомотив Пловдив.

...
Локомотив Пловдив анонсира създаването на Фондация 100 години Локомотив Пловдив.
Коментари Харесай

Локомотив отбелязва 100-годишния си юбилей с филм, концерт, изложба, фотоалбум и много събития

Локомотив Пловдив анонсира основаването на Фондация " 100 години Локомотив Пловдив ". Целта ѝ е да провежда 100-годишнината на клуба през 2026г. Фондацията беше показана на брифинг в зала „ Евмолпия “ на хотел DoubleTree by Hilton Plovdiv Center.
Прочетете още
На събитието участваха кметът на Пловдив Костадин Димитров, ръководителят на Общинския съвет Атанас Узунов, легендите на Локомотив Христо Бонев, Мартин Камбуров, Георги Василев, капитанът на Димитър Илиев, синовете на именития Аян Садъков - Ерол и Аян, спортисти и треньори от разнообразни спортове част от фамилията на Локомотив - Габриела Петрова, Атанас Атанасов, Ивайло Русенов, Димитър Кузманов, Дора Рангелова, режисьорът Илиян Джевелеков и доста други.

Локомотив ще означи 100-годишния празник с филм с работно заглавие " Пловдивският любим на 100 ", галерия в Галерия " 2019 " с музейна експозиция, отдадена на историята на клуба, издаване на фотоалбум, концерт на Античния спектакъл и доста събития, в които ще вземат участие и всички разногласията от фамилията на тима.

Председател на фондацията е Петър Георгиев, а нейният почетен ръководител – легендата Христо Бонев. Бяха показани още логото и уеб сайтът на фондацията.

" Клубът е минал през всички повратности. Марката на Локомотив заслужава почтено честване на 100-годишния празник. Надявам се обстановката в клуба да си възстановява. Стартираме фондацията по-рано, тъй като мащабите на честванията са огромни. Чест и привилегия ще е за всеки пловдивчанин да стане част от събитията. Локомотив е измежду най-обичаните клубове. Приканвам и бизнесът в Пловдив и страната да ни оказват помощ. Имаме към този момент и открита банкова сметка. Аз, като ръководител на фондацията, внесох и първите средства – 1926 лева ", съобщи Петър Георгиев.

" Намираме се в една доста сложна обстановка. Радвам се, че тук са огромни имена на Локомотив, които са минали през всичко. Ние можем да реализираме триумф единствено в случай че представляваме едно цяло. След компликациите ние съумяваме да се преборим. Ще внеса 4999 лева в сметката на фондацията ", съобщи Христо Бонев.

" Завършването на стадион " Локомотив " ще е кулминационната точка за 100-годишния празник. Ще открием и музей на стадиона през 2026-та година. Спечелихме мястото под естрада " Бесика " и чакаме да влезем във притежание “, сподели ръководителят на фенклуба Атанас Нейков.

" Музейната експозиция ще бъде показана първо в Галерия " 2019 " в края на април 2026г., а по-късно ще бъде поместена в музея на стадиона. Ще имаме 7-членен директорски съвет на фондацията. Съвсем скоро ще обявим сметката и другите благоприятни условия за даряване на суми за юбилея. Ще имаме и брояч, който ще регистрира какъв брой средства са събрани. Почетните членове на фондацията ще не оказват помощ доста ", сподели Николай Попов.

" С най-голяма наслаждение ще бъда част от това събитие. Ще бъде показана фланелката на Диего Марадона, която му беше подарена на моя татко Аян Садъков. Ще бъдат изложени още доста скъпи реликви от историята на клуба. Да си локомотивец е предопределение и постоянно, когато сме едно, сме по-силни ", съобщи единият от синовете на великия Аян Садъков - Аян.

" Средата на другата година ще стартира филмът. Той е с работно заглавие " Пловдивският любим на 100 ", съобщи режисьорът Илиян Джевелеков.

" Фотоалбумът ще съставлява 150 фотоси и те ще бъдат от най-различно естество. Фотосите ще преминат първична селекция. В момента сме на начален стадий на селектирането. Искаме да се получи албум, който ще остане за историята ", съобщи Алис Авдикян.

" Ще вземат участие всички клубове под егидата на Локомотив. Ще организираме разнообразни шампионати. Основното събитие ще е на 29 юни 2026г. на Античния спектакъл. Тази дата ще влезе и в културния календар на град Пловдив ", съобщи Боян Ванев.

Мартин Камбуров пък съобщи, че ще провежда собствен бенефис следващата година и всички средства от него ще отидат във фондацията.

" Винаги сте ме радвали, когато успявате да извършите събитие, което е било магическо. До 10 ноември ще обявим кой печели поръчката за централната естрада. Годината 2026г. е доста значима за Локомотив, тъй като с изключение на юбилея тогава би трябвало да бъде и приключен стадиона ", съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР