Проект, наречен NotebookLlama, може да създава обобщения в стил подкаст

...
Проект, наречен NotebookLlama, може да създава обобщения в стил подкаст
Коментари Харесай

Meta пусна подкаст генератор с отворен код

Проект, наименуван NotebookLlama, може да основава систематизирания в жанр подкаст на изтеглените текстови файлове.

Компанията Meta пусна функционалност за генериране на подкасти с отворен код, сходна на NotebookLM на Гугъл. За това написа TechCrunch.

Проектът, наименуван NotebookLlama, употребява фирмените модели Meta Llama за по-голямата част от обработката. Генераторът на подкасти може да основава систематизирания на изтеглените текстови файлове.

NotebookLlama първо основава стенограма на PDF-файла. След това прибавя „ повече драматизъм “, преди да даде стенограмата на отворените модели за синтез на речта.

Генераторът на подкасти към момента е в начален етап, тъй че софтуерът е пуснат във версия с отворен код, за разлика от NotebookLM на Гугъл. Едно от рестриктивните мерки е естественият всекидневен звук и глас, употребявани от AI модела.

В допълнение, NotebookLlama и NotebookLM са склонни към „ халюцинации “, даже в случай че потребителят даде точни източници на наличие, с цел да сътвори подкаста. 

Ще ви напомним, че неотдавна Meta пусна на пазара няколко нови модела изкуствен интелект. Единият от тях работи на правилото на „ самообразован оценител “ и може да образова различен изкуствен интелект без човешка интервенция. Компанията чака това да усъвършенства успеваемостта за предприятията, употребяващи огромни езикови модели.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР