От полунощ влезе в сила забраната за внос на руски

...
От полунощ влезе в сила забраната за внос на руски
Коментари Харесай

От полунощ влезе в сила вносът на руски въглища в ЕС

От среднощ влезе в действие възбраната за импорт на съветски въглища в Европейския съюз, оповестява Агенция Франс Прес.

Това е част от петия пакет от наказания , наложени на Русия поради бруталната й инвазия в Украйна.

Забраната към този момент се ползва от някои страни членки на Европейски Съюз, защото интервалът на прекъсване на вноса, очакван в пакета от наказания, стартира от 5-и април, само че бе разрешен 120-дневен гратисен интервал за осъществяването на към този момент контрактуваните доставки.
 Ниските води на реките в Европа задълбочават енергийната рецесия
Ниските води на реките в Европа задълбочават енергийната рецесия

Засегнати са въглищните и атомните централи

До преди войната в Украйна Европейски Съюз внасяше от Русия 45% от въглищата, които използваше. Приходите за Русия бяха 4 милиарда евро годишно.

След като стана ясно, че Европейски Съюз ще лиши Русия от този източник на доходи, Москва понижи фрапантно съветските доставки на природен газ за Германия, Италия и Австрия, като по този начин ги принуди да усилят потреблението на въглища.

Поскъпването на суровината аргументи безредици в, където огромна част от семействата към момента се отопляват на въглища.

Полша разчита на въглищата за към 80% от производството на електрическата енергия, която употребява. Въпреки че тя е най-големият производител на въглища в Европейски Съюз, статистиката демонстрира, че за 2021 година е внесла над 8 милиона тона съветски въглища през 2021 година.

От полското Министерството на климата и околната среда оповестиха, че тази година Полша ще внесе към 13 милиона тона въглища, като към този момент са пристигнали общо 6 млн. тона , а други контрактувани 6 млн. тона занапред ще дойдат.
 В Германия спорят за атомните централи
В Германия спорят за атомните централи

Управляващите наподобява избират въглищата пред атома

Тази сряда Полша внесе 20 000 тона ю жноафрикански въглища , а на следващия ден чака 31 000 тона въглища от Индонезия . Третата пратка - от 58 000 тона въглища се чака да дойде от Амстердам в събота.

В Полша отпускат еднократна помощ от към 640 евро на домакинство, с която оказват помощ за покриването на потребностите му от въглища.

Забраната за съветския импорт на въглища идва в сложни времена - някои страни членки на Европейски Съюз, като А встрия и Холандия, ще съживяват своите остарели централи, работещи с въглища.

Освен това всеобщо страните членки на Европейски Съюз обръщат взор към нови снабдители на въглища като Австралия, Южна Африка, Индонезия и Колумбия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР