От петък сутринта рибарите от Несебър до Царево се връщат

...
От петък сутринта рибарите от Несебър до Царево се връщат
Коментари Харесай

Рибарите от Несебър до Царево се връщат ухилени от морето

От петък сутринта риболовците от Несебър до Царево се връщат ухилени от морето поради ненадейно появилите се пасажи на добре пораснал за сезона паламуд. Само до оня ден всички плачеха край брега и даже не вадеха лодки, с цел да пуснат мрежи, поради изстиналото от дъждовете море, смятайки, че ниските температури са прогонили дребните паламудчета във вътрешността в морето.  Почти лятното време за края на октомври обаче докара покрай брега паламуд, за който те не смееха да мечтаят. За отбелязване е, че в средата на септември за малко се появи циганка - дребни паламудчета с тегло не повече от 300-400 грама, които обаче не ставаха за ястие, пък скоро по-късно изчезнаха във вътрешността, оповестява " Флагман ".



В идващите няколко денонощия паламудът ще пораства с часове и ще стигне до 1 кг -1, 200 кг, след което риболовците ще приготвят каците, с цел да осолят турук - голям затлъстял паламуд.

От през вчерашния ден няма капанче и ресторант в Бургаско, откъдето да не се носи дим на печен паламуд. Цената му обаче към момента е висока - 10 лева за парче от 800-900 грама.

Миналата година поради изобилието цената падна на 5 лева за екземпляри с величина над 1 кг.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР