От първи декември китайските власти ще въведат изисквания за лицензиране

...
От първи декември китайските власти ще въведат изисквания за лицензиране
Коментари Харесай

Японските производители започнаха да търсят алтернативи на китайския графит

От първи декември китайските управляващи ще вкарат условия за лицензиране износа на графит – материал, който е от значително значение за производството на електроди за тяговите акумулаторни акумулатори. Япония получава над 80% от своя естествен графит от Китай и макар че новите правила не значат директна възбрана на доставките на минерала за Япония, ритъмът на доставките може да бъде нарушен заради бюрократични забавяния. Според Nikkei Asian Review японските производители на тягови акумулатори и електрооборудване са почнали да търсят други възможности на доставките на първични материали от Китай, защото управляващите на тази страна от ден на ден лимитират износа на артикули, в които имат преобладаваща позиция на международния пазар.

Китай създава 70% от графита, доставян на международния пазар, тъй че за японските компании няма да е елементарно да намерят сурогат. Много от тях гледат към Африка и Южна Америка, а Mitsubishi Chemical Group е подготвена да разшири личното си произвеждане в Китай, до момента в който Panasonic разчита на взаимна работа с канадски сътрудници. Цените на графита неизбежно ще се покачат вследствие на рестриктивните мерки за експорт на Китай, а това ще бъде предизвикателство за производителите на тягови акумулатори. Някои от тях са подготвени да основат предприятия на територията на Япония за преработване на остарели акумулатори за приемане на вторични първични материали.

Властите на страната са подготвени да провиснал до 1,74 милиарда $ под формата на дотации за развиването на производството на акумулатори в Япония. Част от средствата могат да бъдат ориентирани към предприятия, които ще стартират произвеждане на неестествен графит. В сходна обстановка се намират и южнокорейските производители, които имат намерение да опитват с производството на неестествен графит посредством преправка на въглищен катран, който могат да получават на локално равнище.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР