От организацията Син флаг поръчаха изследване на водите на Черно

...
От организацията Син флаг поръчаха изследване на водите на Черно
Коментари Харесай

Дори гърците идват на море в България – толкова ни е чиста водата

От организацията " Син байрак " поръчаха проучване на водите на Черно море от самостоятелна лаборатория.

" Изследванията потвърдиха, че водите са чисти, освен на поръчаните за проучвания места, само че и по цялото крайбрежие. Резултатите се разгласяват, хората могат да се срещнат с тях и да бъдат спокойни. По линия на мониторинга на водите за къпане - България има отговорност към Европейски Съюз да прави проучвания на всички плажове. Основно следим плажовете със наследник байрак ", заяви председателят на Българското придвижване " Син байрак " Станимир Георгиев в ефира на " България заран ".

По условията на Европейски Съюз проучванията се вършат не по-рядко от 14 дни, само че защото има терзания измежду хората, концесионерите сами поръчват проучвания, стана ясно от думите на Георгиев.

" Възможно е и да се вършат по-чести проучвания. Синият байрак подсигурява на всички хора, посещаващи плажовете, съвършени услуги, положително обслужване и чудесно качество на водата. Това е утвърден стандарт, който подсигурява, че сте предпазени на този плаж ", изясни ръководителят на Българското придвижване " Син байрак ".

Той разяснява и тематиката за съзнателно основаване на терзания за замърсяване на водата.

" Няма по какъв начин непринудено да се получат тези нервности измежду хората. Моят съвет е всички, които имат някакви подозрения, да са доверят на специалистите ", настоя още Георгиев.

Пред Bulgaria ON AIR шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов изрази безапелационна позиция, че няма външно въздействие, което целеустремено да се води против България.

" Не единствено, че няма, само че и не може да има замърсяване. Много експерти се изказаха по тематиката. Изследванията, които вършим и на които учим студентите, са важни за знанията. Никой няма полза от целенасочена акция ", сподели Драганов.

От 15 юни страната ни влиза в така наречен " висок сезон ", а сред 25 юли и 5 август е " върхът на сезона ", отбеляза той.

" Няма отричане от резервации. Тези, които са създали резервации, са внесли депозити. Разчитаме на българските туристи. Около 3,2 млн. чужденци по цялото Черноморие, към 5 млн. са българите. Българите вървят на море малко, само че интензивно. Ние предлагаме всеки да се придържа към бюджета от предходната година - тогава няма да му бъде по-скъпо. Нямаме съображение за повишаване по отношение на предходната година ", изясни Драганов.

Според него там, където има цялостни хотели и заведения за хранене, би трябвало да има и положително съответствие цена-качество. " Гърците идват да почиват в България. В Гърция стартират огромните горещини, няма да излизат сред 09:00 и 17:00 ч. При гърците цените падат. В България е по-прохладно ", уточни Драганов.

По думите му, България има добра акция във връзка с туроператори за Англия, Германия, Полша, като даде за образец поляците - някои от тях ще посетят страната ни три пъти тази година.

" Изгодно им е. Голяма повторяемост има и Англия, Германия. В нашия черноморски туризъм огромна част от рекламата се заплаща от самите хотелиери ", изясни още Драганов. 

" Нашите туристи би трябвало да знаят, че би трябвало да си мият ръцете, да съблюдават хигиена ", посъветва той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР