От Окръжната прокуратура в Перник съвместно с Областната дирекция на

...
От Окръжната прокуратура в Перник съвместно с Областната дирекция на
Коментари Харесай

Прокуратурата: При първоначалния оглед не са констатирани следи от насилие по изплувалото тяло в Перник

От Окръжната прокуратура в Перник взаимно с Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи дадоха брифинг при медиите, като оповестиха детайлности за изплувалото тяло в езеро в Перник.

" Намерени са движимости и особени белези, които ни дават съображение да предположим, че това е тялото на Емил Боев. След като е открит, същата вечер към 10:30 часа, са били известени околните, които са имали опция да видят натрупа. Те също са удостоверили, че е той. Разбира се, ще бъде осъществена и ДНК експертиза ", сподели пред публицисти Албена Стоилова, представител на Окръжна прокуратура - Перник.

" При първичния оглед не са установени следи от принуждение. Днес ще бъде осъществен оглед и аутопсия от експерти от правосъдна медицина ", сподели още тя.

Албена Стоилова бе запитана и за какво в продължение на 62 дни никой не е забелязал тялото на мъжа в този регион.

" Районът е бил обхождан. Не зная за какво досега не е бил видян. Вероятно в този момент тялото е изплувало на повърхността ", добави тя.

" При удавяне трупът потъва и след избран интервал изплува, като това зависи и от метеорологичните условия. Между 40 и 60 дни трупът изплува на повърхността. Това е повода тялото да не е видяно до момента ", добави Венцислав Алексов, представител на ОД на Министерство на вътрешните работи в града.

Днес ще бъде направена аутопсия, която ще потвърди дали има данни за някакво принуждение и каква е повода за настъпилата гибел.

Във вчерашния ден, към 19 часа, човек, който се е разхождало около езерото, е забелязал натрупа, след което е подал сигнал на тел. 112.

Емил Боев беше в неопределеност в продължение на 62 дни. Неговите следи се изгубиха вечерта, когато той и другари отишли в миньорския град, с цел да честват дружно на фестивала " Сурва ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР