От обединение "Демократична България" призоваха партия "Има такъв народ" да

...
От обединение "Демократична България" призоваха партия "Има такъв народ" да
Коментари Харесай

Христо Иванов: Трифонов предлага кабинет, който да бъде на милостта на ГЕРБ и ДПС

От обединяване "Демократична България " приканиха партия "Има подобен народ " да премисли метода си към сформиране на кабинет. В противоположен случай препоръчаното от тях държавно управление остава на милостта на ГЕРБ и Движение за права и свободи, а това би било изменничество към гласоподавателите, съобщи пред БНР съпредседателят на обединяването Христо Иванов.

"Да се конструира един кабинет, който да бъде на милостта на ГЕРБ и Движение за права и свободи и тази доста здрава връзка, която има с Национална движение „Симеон Втори" подухва на такива мисли. "Мултигруп " и Доган докараха царя и подкрепяха ръководството на Национална движение „Симеон Втори" и тройната коалиция. И по-късно Бойко Борисов излезе от там, само че пристигна на власт с легитимацията, че се бори против това. И това, че той изневери на това свое заричане го докара дотук “.

Иванов изрази терзание от метода на Има Такъв Народ, от някои от имената в проектокабинета, които прибирали модела на Национална движение „Симеон Втори" и тройната коалиция, както и от неналичието на основни задължения за правосъдна промяна и премахване на Иван Гешев.

"Става дума или за неточност, или за провокация, която е ориентирана към това да се разбие вероятната настройка към желанията на хората, които стачкуваха ", разяснява още Христо Иванов, в коментар за кабинета, предлаган от водача на „ ИТН “ Слави Трифонов.
"Моят апел е да осъзнаем, че към този момент не сме шоу, а сме експерти, които би трябвало да съставляват хора и дела и имаме отговорност към хората, които са избрали. Трябва да има разговор, би трябвало да има разсъдък. Надявам се да има преосмисляне. Не желая да затварям вратите, макар че наподобява по този начин, че решението е да се предизвика скандал и разкол. Въпреки това мисля, че би трябвало да надделее отговорността. Обръщам се към парламентарната група на "Има подобен народ " - уповавам се, че няма да разрешат да бъдат третирани като стадо и да следим по какъв начин ще се разпадне опцията за консенсус ", сподели още съпредседателят на Демократична България – политическата мощ, която е на четвърто място по неокончателните резултати от извършения предварителен парламентарен избор на 11 юли.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР