От няколко дни уеб порталите по цял свят са заети

...
От няколко дни уеб порталите по цял свят са заети
Коментари Харесай

Къде и кога ще падне китайската космическа станция

От няколко дни уеб порталите по целия свят са заети да предсказват къде и по какъв начин ще падне китайската галактическа станция " Тянгонг-1 ", като някои предсказват много апокалиптични сюжети.

Въпреки че действително не съществува акуратна прогноза, някои особености от полета на станцията към нашата планета са ясни, с помощта на най-различни научни калкулации.

Според Европейската галактическа организация, " Тянгонг-1 " е допустимо да падне по някое време сред 30 март и 6 април, като някои самостоятелни проучвания спекулират, че е допустимо това да се случи три дни по-рано или по-късно от публично оповестените дати.

My latest #reentry estimate for #Tiangong1:
31 March +- 3 days
The geomagnetic storm of yesterday does seem to have given it a bump.@SSC_NL pic.twitter.com/MdZgP1rX1R
— Dr Marco Langbroek (@Marco_Langbroek) March 20, 2018

Но това не трябва да ни тормози ни минимум, тъй като местоположението на рухването е още по-неизвестна, като евентуалната зона на конфликт обгръща всички континенти без Антарктида, както се вижда на фотографията долу.

 Снимка 346908

Шансът да попаднем на пътя на падащата станция е към 1 000 000 по-малък от възможностите ни за облага от лотарията. В историята има единствено един регистриран случай на човек, ударен от падащи от космоса парчета, само че случаят се е разминал без съществени пострадвания, тъй че няма действителна потребност от суматоха.

Но - и това е огромно " НО ", не е ясно каква ще бъде размера на падащите от " Тянгонг-1 " части, когато стигнат до Земята, защото не може да бъде изчислено какъв брой от тях ще изгорят при влизането си в атмосферата. Съществува теоретичната опция някои елементи да са толкоз огромни, че да оставят кратер от няколко метра.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР