От няколко дни шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев опакова

...
От няколко дни шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев опакова
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Иван Демерджиев гони Тенчо Тенев от столичния КАТ?

От няколко дни шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев опакова персоналните си движимости от своя кабинет, поради което негови чиновници допуснаха пред Lupa.bg, че напуща. Възмъжно е, служебният вътрешен министър Иван Демерджиев да приготвя освобождението му или да го мести в друга работа.



Тенчо Тенев към този момент има годините за пенсиониране, тъй че това може да послужи като съображение на Демерджиев да го освободи. Очевидно е, че злополуките по пътищата не са намалели, откогато той пое КАТ-София по тази причина и най-вероятно ще му се търси заместител.

За да спре войната по пътищата служебният вътрешен министър изпрати на терен още 8500 служители на реда, които всеки ден правят акции по залавяне на извършители.

Миналата година, когато Бойко Рашков назначи Тенев за началник на столичния КАТ, от Института за пътна сигурност настояха вътрешният министър да преразгледа  решението си.

„ Г-н Рашков, Вие ще бъдете първият министър на вътрешните работи, който ще вдигне на протест пътните служители на реда. Вашето решение да назначите за началник на КАТ потвърдено незапознат и рисков човек демонстрира, че за вас професионализмът, достойнството и достолепието не значат нищо. С това си ваше деяние Вие потвърждавате, че служите на непознати ползи и корупционни практики. На фона на цялостния транспортен безпорядък, който царува по българските пътища, с тази ваша заповед вие утвърждавате лобистки и незаконни практики “, написаха от организацията.

Въпреки всичко Тенчо Тенев пое КАТ-София. Той работи към година като шеф на бранш „ Охранителна полиция “ в Асеновград. На 11 май обаче, в последния ден от мандата на държавното управление на ГЕРБ, той беше задържан при акция на дирекция „ Вътрешна сигурност “ и упрекнат за закононарушения по работа, свързани със подписани контракти за дарения за 10 500 лв..

Според обвиняването той е нарушил вътрешните правила за подписване на контракти за районното ръководство в Асеновград, като избирал изпълнителите, без да има такова право. Освен това Тенев беше упрекнат и за нелегално държане на 554 патрона.

Разследващите обясниха тогава, че Тенев избрал две компании, които да оборудват постройката на районното ръководство в Асеновград с видеокамери, да доставят автомобилни елементи и консумативи, както и да ремонтират полицейските коли. Фактурите били издавани на общината в Асеновград, като Тенев подписвал част от тях от името на общината. Полицейският началник избирал доставчиците измежду свои близки и познати, а цените били надвишени по негови инструкции.

Тенев беше арестуван за 72 часа, след което излезе на независимост против гаранция от 10 000 лв., само че не беше отхвърлен от работа.

Работата на Тенев в Министерство на вътрешните работи стартира от Димитровград, а през 2008 г. беше назначен за зам.-шеф в столичния КАТ. През 2011 година той беше освободен и пенсиониран от Министерство на вътрешните работи, само че заведе дело и Върховният административен съд го възвърне. Тенев стана началник на пътната полиция в София по време на служебното държавно управление на Георги Близнашки. После беше освободен от  вътрешния министър Цветан Цветанов. Тогава обаче завоюва дело и се върна в " Пътна полиция ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР