От няколко дни на международното летище в България, обслужващо Бургас

...
От няколко дни на международното летище в България, обслужващо Бургас
Коментари Харесай

Украински товарни самолети у нас: Какво прави АH-225 на летището в Бургас?

От няколко дни на интернационалното летище в България, обслужващо Бургас и прилежащия район, могат да бъдат видяни украински товарни самолети.

Машините са едни от най-големите самолети в света. Те са с дължина 84 метра и може да транспортират до 250 тона товар със скорост до 850 километра в час. Шестте турбореактивни мотора основават обща двигателна сила от 1377 kN, което го прави най-мощния аероплан на Земята. Мрия е планиран и конструиран да придвижва руската совалка " Буран ", само че след това е зарязан заради липса на средства.



Към този миг товарните самолети не престават да стоят на перона на летището в Бургас. АН-225 Мрия в последно време постоянно пътува по направлението Полша-България. Прави ли България доставки на оръжие? Според пасажерите самолетите се товарят, само че с какво?

Каква е задачата на пътуването на украинския АН-124 до Бургас и какъв товар е превозвал или ще транспортира от нашата страна, на този стадий няма информация.



GlasNews.bg напомня, че през миналия месец април, украинските товарни самолети бяха видяни на летище в София. Тогава електрокари качваха зелени сандъци на самолета. След като беше претрупан, украинския аероплан напусна София, с цел да кацне в Жешов, Полша. Летище, което се намира единствено на 78 км от границата с Украйна.

Още по тематиката прочетете тук:
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР