От няколко дни българските потребители търсещи порно в интернет са

...
От няколко дни българските потребители търсещи порно в интернет са
Коментари Харесай

Нова интернет измама – глоба за гледане порно

От няколко дни българските консуматори търсещи порно в интернет са застрашени от нова интернет машинация. След зареждане на порнографското наличие, върху десктопа или екрана на устройството се появява известие на неприятен български език, което гласи, че са уличени за гледане на материали с педофилия и принуждение, съобщи bTV.

Съобщението споделя още, че потребителите би трябвало да платят на Министерство на вътрешните работи сума от 40 лева по платформата за електронно разплащане „ Уеб мъни”. Ако не преведете парите, даденият консуматор ще бъде задържан от мобилна група на Министерство на вътрешните работи. Поне 30 души са повярвали и са платили сумата.

Британската компания за електронно разплащане към този момент са блокирали четири портфейла, събиращи пари от гузни консуматори, и проверяват кой ги е записал. Българските им сътрудници стопираха услугата у нас.

Според специалисти в тази ситуация даже не е нужна антивирусна стратегия. При актуализирани операционни системи, тези рискови уеб сайтове не се зареждат.

От ГДБОП потвърдиха, че проверяват фишинг офанзива, пристигнала от страна отвън Европейски Съюз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР