От ноември миналата година технологичният сайт експериментира със статии, генерирани

...
От ноември миналата година технологичният сайт експериментира със статии, генерирани
Коментари Харесай

CNET публикува 75 статии, написани с AI - никой не забеляза

От ноември предходната година софтуерният уебсайт опитва със публикации, генерирани от изкуствен интелект, оповестиха от публицистичния екип. Целта е било да се ревизира може ли това да мине неусетно.

На процедура никой не е открил нещо изключително в 75 публикации, генерирани от все по-популярните невронни мрежи. Важно е да се означи, че публикациите са генерирани по задание от професионални публицисти и са обработени от опитни редактори.

Поради това от медията означават, че е по-правилно да се нарекат " публикации с помощ от изкуствен интелект ". И занапред нататък всички такива ще бъдат маркирани с експлицитен надпис:

" Тази история беше подкрепена от AI машина и прегледана, тествана и редактирана от нашия публицистичен екип. "

От медията акцентират, че постоянно са опитвали да разучават новите технологии от вътрешната страна, което е наложило сходен опит - с цел да схванат могат ли в действителност да бъдат потребни и етични някои използва на изкуствен интелект в публицистиката. 

Когато става дума за чисто осведомителни публикации, с малко помощ от редактори изкуственият разсъдък се оправя доста добре. Така остава повече време на публицистите да се концентрират върху аналитични материали, ревюта, истории и гледни точки, с които един логаритъм (засега) не може да борави.

И други организации към този момент употребяват изкуствен интелект за една или друга цел - и това може да е изцяло етично, стига да са транспарантни с използването му, заключва публицистичния екип.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР