От никого не търсим позволение да се присъединим към НАТО,

...
От никого не търсим позволение да се присъединим към НАТО,
Коментари Харесай

Порошенко: От никого не търсим позволение Украйна да се присъедини към НАТО

От никого не търсим разрешение да се присъединим към НАТО, това е наше суверенно решение и първостепенна задача, цивилизационен избор, уверено подсилен от украинското общество. Това съобщи през днешния ден президентът на Украйна Петро Порошенко преди срещата си с държавните и държавните ръководители на страните от алианса в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той означи, че неговата страна се стреми до 2020 година да има цялостна оперативна съгласуемост със силите на НАТО. Порошенко изрази вяра на днешната среща на върха на НАТО да бъде препотвърдена решимостта за поддръжка на Украйна.

Изпълнението на условията за участие в НАТО е измежду най-важните задания пред украинските служби за сигурност. Търсим спокойно решение с незабавното приложение на споразуменията от Минск, желаем да възвърнем надзор над завзетите земи. Русия би трябвало да се отдръпна и да освободи политическите пандизчии. Санкциите против Москва не би трябвало да бъдат отменяни, до момента в който Русия не престане с агресивното си държание. Не би трябвало да се поддържат паневропейски планове с съветско присъединяване, прикани Порошенко.

НАТО твърдо поддържа териториалната целокупност на Украйна и уверено осъжда анексирането на Крим, съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг. Той означи, че ежедневно се регистрират нарушавания на примирието. Необходимо е осъществяване на споразуменията от Минск и Русия има особена отговорност за това, Москва би трябвало да изтегли военното си наличие от украинска земя, добави той.

Дългосрочната цел е присъединението на Украйна към НАТО, страната отбелязва забележителен прогрес в промените. Необходим е цивилен контрол над армията и службите за сигурност. Продължете напред, това ще Ви приближи до НАТО, ще утвърди сигурността и демокрацията във Вашата страна, обърна се той към Порошенко.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР