От НФСБ настояват пред Светия синод за канонизация на Васил

...
От НФСБ настояват пред Светия синод за канонизация на Васил
Коментари Харесай

НФСБ напомня на Светия синод да канонидира Левски

От НФСБ упорстват пред Светия синод за канонизация на Васил Левски. Със свое писмо националистите припомнят, че до този миг Светият Синод на БПЦ не е наченал процедура по канонизация, не е почнал авансово изследване по нея и не е дал отговор публично на апела им. В писмо подписано от Валери Симеонов, Данчо Хаджиев, Валентин Касабов, Борис Ячев , от НФСБ приканват Светия синод да предприеме дейности по канонизиране на Апостола.

Националистите смирено припомнят на БПЦ молбата си. Те акцентират, че са част от " единната, свята, съборна и апостолска Църква " .

По мнението на НФСБ архиереите от БПЦ ще откликнат на желанието им да бъде прегледана този " извънредно значим за целия ни христолюбив народ въпрос ". В писмото им е записано, че канонизацията се поддържа от болшинството миряни и доста свещенослужители. Като причина за това националистите акцентират саможертвата на Васил Левски в името на свободата на българите да изповядват вярата си свободно.

От НФСБ декларират готовността си да се срещнат с Негово Светейшество патриарх Неофит. На такава среща националистите желаят да показват спомагателни претекстове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР