От независими източници агенция Блиц научи, че Антикорупционната комисия проверява

...
От независими източници агенция Блиц научи, че Антикорупционната комисия проверява
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ! Проверки на Антикорупционната комисия в Пловдив

От самостоятелни източници организация Блиц научи, че Антикорупционната комисия ревизира локални обвързаности в магистратската общественост на град Пловдив.

Агентите на КПКОНПИ работят под директния надзор на прокурор от Антикорупционната профилирана прокуратура. В околните дни се чакат разпити на шефа на апелативната прокуратура на Града под тепетата Иван Даскалов и други значими магистрати от Пловдив. Агентите на Комисията ревизират информация за „ чадър “ върху противозаконното произвеждане на цигари в района и пране на пари.

Получавани са суми „ под масата “ от известни производители на незаконен алкохол и цигари в района. В града от дълго време се приказва, че висши магистрати и служители на реда са на „ абонамент “ при емблематични за региона, а и за страната, предприемачи. Публично знае се, че същите, сходно на случая „ Карнобат “, развиват с изключение на законен и много по-печеливш незаконен бизнес с произвеждане на цигари и алкохол. Като не заплащат налози, естествено е да печелят доста. И част от облагите да „ влагат “ в верните хора, които да обезпечават нужното успокоение за бизнеса.

По този метод незаконният бизнес действа необезпокоявано към този момент години наред. Неслучайно топлата връзка с магистратската общественост е локален служител на реда, прочут с многозначителния прякор „ Тото Милионера “. Явно индивидът е късметлия, само че до по кое време ще е по този начин? Публична загадка в полицейските среди е казусът от предходната година, когато под негово управление бяха ударени конкурентни незаконни заводи в цялата страна, като единствено една бе от региона на Пловдив. В града към този момент с подигравка се разясняват паранормалните благоприятни условия на същия служител на реда, разрешили му да откри незаконна фабрика чак в Дулово, с цел да отклони вниманието от локалните „ предприемачи “. Усилията му обаче могат да се окажат напразни, откакто този случай, отнасящ се до небезизвестните Бирми, беше конфискуван от Столичната прокуратура.

Това безспорно е смутило съня на този всемогъщ служител на реда и сътрудниците му, а и на някои магистрати от Пловдив. Със сигурност и визитите им до избрани обмен бюра и финансови къщи в града внезапно са намалели. Според нашите източници ревизира се и връзката на локалните „ борци с престъпността “ с съответен върховен магистрат от Главна прокуратура, от чиито услуги същите очевидно са се употребили.

Така последователно примката се стяга и за тази локална група псевдполицаи и магистрати предстоят сложни времена. Но в случай че те назовават „ Тото Милионера “, то очевидно си роден под щастлива звезда и сложните времена могат да те подминат. Както е било и до в този момент. И в случай че един служител на реда назовават „ Тото Милионера “, то сещате ли се по какъв начин назовават огромните риби в града – локалните (а и освен местните) магистрати, без чиято помощ не може да има никакъв „ чадър “ над незаконния бизнес. Дано този път да не им се размине и да не могат да си харчат милионите „ спестени “ от „ големите “ полицейски и магистратски заплати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР