От Nexo разпространиха позиция по повод мащабната акция на Прокуратурата

...
От Nexo разпространиха позиция по повод мащабната акция на Прокуратурата
Коментари Харесай

Nexo с позиция за акцията на прокуратурата


От Nexo разпространиха позиция във връзка огромната акция на Прокуратурата в компанията. Акцията продължава и сега, като се задържат техни чиновници. Все още не са им показани публични документи, които еднопосочно да посочат искания към Nexo.

Твърдят, че акцията е излишно показна, а чиновниците на следствието отказвали да се легитимират и часове наред не са показвали заповед за претърсвания.

От Nexo декларират, че видеата от насилието над чиновниците на компанията ще бъдат показани на в най-скоро време. Твърдят, че са арестувани хора, без да има поименни заповеди за задържането им. Според тях всичко протичащо се досега е в изострен прорез с откритите правни и процесуални правила.

Коментират и част от обстоятелствата: На първо място споделят, че не оперират на българския пазар, с цел да не попаднат под обстрела на парадокса. Твърдят, че са измежду криптокомпаниите с най-високи стандарти във връзка с " познавай-клиента-си " и ограниченията срещу изпирането на пари.

Отвъд общоприетите начини на всяка финансова институция, Nexo употребявали и услугите на компании като Chainalysis, които се употребявали в това число от ФБР и Централно разузнавателно управление на САЩ. Това разрешавало на техните експерти, минали специфична подготовка в Съединени американски щати против изпирането на пари, да са сигурни в произхода на влизащите на платформата крипто активи, както и да знаят накъде отиват изтеглените от платформата такива, отбелязва БНТ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР