От неделя влиза в сила новият График за движение на

...
От неделя влиза в сила новият График за движение на
Коментари Харесай

Нов график за движение на влаковете на БДЖ

От неделя влиза в действие новият График за придвижване на влаковете.

От неделя (12-и декември) влиза в действие новият График за придвижване на влаковете на " БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД. В множеството райони на страната се резервира до момента настоящият график за придвижване, а за възстановяване на обслужването са обезпечени комфортни връзки сред влаковете с благоприятни условия за пътешестване сред повече обитаеми места. Увеличава се и броят на бързите влакове в някои посоки, посредством което доста ще се усъвършенства връзката с железопътен превоз сред Северна и Южна България.

При правенето на новата транспортна скица, БДЖ всяка година съгласува придвижването на бързите и пътническите влакове с регионалните и общинските администрации по места.

Проектът на графика беше оповестен за публично разискване през месец септември, с цел да могат клиентите на БДЖ да се срещнат с желанията на сдружението за разписанието на влаковете през идната година и да имат задоволително време да реагират с аргументирани оферти към превозвача и съответните регионални и общински управляващи. Това се прави за възстановяване на транспортното обслужване на популацията, по тази причина и огромна част от направените промени в разписанието на влаковете са съобразени с постъпили оферти от тяхна страна. Друга част от измененията са свързани с обосновани претенции на постоянни клиенти, а трети - с повишение рентабилността на транспортите и ефикасното потребление на наличния преносим състав.

През идната година ще бъде повишен размерът на транспортите, заложен в подписания контракт с страната за осъществяване на публични транспортни услуги. Превозът на пасажери ще се прави с общо 576 влака, от които: 84 бързи влака (4 от тях ще се движат единствено през летния сезон), 122 пътнически влака и 370 крайградски пътнически влака, някои от които ще се движат единствено в избрани дни от седмицата или избрани интервали от годината.

С влизането в действие на новото разписание e планувано придвижването на пряк бърз трен Горна Оряховица-Пловдив-Горна Оряховица, който ще пътува през Царева морава и Карлово с комфортна връзка за Габрово, както и за Хисар и опция за непосредствено пътешестване до Казанлък, Калофер и курортните градове Павел баня и Баня. Сезонни нощни влакове ще пътуват сред София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и сред Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с комфортна връзка в Мездра за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в противоположното направление. За пътуващите от София за Плевен ще бъде обезпечен бърз трен в комфортно време на мястото на вечерния пътнически трен по това направление, който ще изминава дистанцията за по-кратко време.

С новия график е планувано придвижването и на 16 интернационалните бързи влака (2 от тях ще се движат единствено през летния сезон), като заради въведените противоепидемични ограничения към момента няма да се реализира тяхното пътешестване през границите с Гърция, Турция и Сърбия.

Запазва се всекидневното придвижване на влаковете сред България и Румъния посредством интернационалната връзка по направлението София-Букурещ със утринния трен София-Варна с директни вагони за Русе и следобедния трен Русе-София с връзка в гара Русе за и от Букурещ. Другата опция за интернационална връзка сред България и Румъния е по направлението София-Крайова, която се реализира в гара Видин със утринния трен София-Видин и обедния Видин-София.

При създаването на новото разписание, транспортната скица и интервалите на придвижване на влаковете са съобразени в оптималната степен с размерите и структурата на транспортите, както и с техническите благоприятни условия и потенциала на преносимия състав и железопътната инфраструктура.

В Графика са взети поради и плануваните по-мащабни поправки по железопътната инфраструктура, с оглед при тяхното пускане, корекциите в маршрутите и разписанията на влаковете да бъдат минимални.

Подробна информация за новия График за придвижване на влаковете клиентите на БДЖ могат да получат от чиновниците на гишетата " Информация " и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информативен телефон 02/931 11 11 или от електронния справочник на формалната на сдружението.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР