От най-малко 1200 км магистрали или скоростни пътища на стойност

...
От най-малко 1200 км магистрали или скоростни пътища на стойност
Коментари Харесай

Шишков: 20 млрд. лв. трябват за реализирането на 1200 км магистрали, нужни на страната ни

От минимум 1200 км автомагистрали или скоростни пътища на стойност 20 милиарда лева има потребност страната ни, за които в бъдеще би трябвало да се откри механизъм за финансиране.  Това разгласи служебният районен министър Иван Шишков по време на чуването му в Народното събрание. 

Шишкоя уточни, че нито една автомагистрала в България до момента не е проектирана напълно и не се строи напълно, като се изключи " Тракия ".

" Ние сме и магистрално небогати. Това е голям проблем, който би трябвало да бъде решен от всички народни представители. Аз, като жител на България, се надявам до 10 години да имаме всички автомагистрали в България. Трябва да бъдат проектирани всички автомагистрали по най-бързия метод ", сподели районният министър.

По думите му инфраструктурата в България е голям проблем. Той изброи напредъка на плановете - автомагистрала " Черно море " е при започване на своето планиране, за " Хемус " се търси и най-вероянтно ще бъде открито напълно скоро дефинитивно трасе, с цел да бъде приключена.

По отношение на автомагистралата " Русе-Маказа ", Шишков уточни, че е била оповестена за народен обект до Велико Търново, а все още са утвърдени подробните устройствени проекти в първите два сектора.

" Надявам се в последващи постоянни кабинети да продължи да е приоритет и да продължи да се строи, без да бъдат забравени другите. ", сподели Шишков. 

  " Най-важното е да се откри стопански метод да бъдат издигнати автомагистралите. Първата задача на Министерство на регионалното развитие в идната година е да разпореди планиране и по-късно да се търси опция да се обезпечат трасетата със съответните процедури по Оценка на въздействието върху околната среда, да има съгласуваност сред тези автомагистрали, която ще подсигурява свръзаността на районите и на другите гранични с нас страни. "

Министерство на регионалното развитие да разпореди планиране на всички тези автомагистрали още следващата година и да има съгласуваност на автомагистралите с явен механизъм за финансиране, предложи Шишков.

" Иначе всеки в границите на неговия район, където е народен представител, ще приказва за пътищата в този район, само че като се изключи че би трябвало да бъдат планувани, би трябвало да се откри механизъм по какъв начин ще бъдат финансирани всички. Иначе след 10-20 година някои от вас в тази зала ще задават съвсем същите въпроси ", разяснява още министърът.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР