От Националното сдружение на общинските болници предлагат промени в проекта

...
От Националното сдружение на общинските болници предлагат промени в проекта
Коментари Харесай

От Националното сдружение на общинските болници предлагат промени в проекта на Национален рамков договор

От Националното съдружие на общинските лечебни заведения оферират промени в плана на Национален рамков контракт. Това се споделя в мнение на организацията до Здравната каса и Лекарския съюз. 
От сдружението упорстват да се отстранен лимитите на лечебните заведения, както и да се премислят логаритмите на клиничните пътеки, поради високите условия заложени в тях. От частните лечебни заведения смятат, че не би трябвало да има такива условия за броя на лекарите, за тяхната компетентност и спомагателни умения, както и за съществуването на наложителни структури като наложителното съоръжение да вземем за пример.
Според тях това водело до излишно оскъпяване на активността, което предизвиквало нарастване на хоспитализациите и това пък се отрязвало отрицателно на бюджета на касата. От частните лечебни заведения са срещу ограничението на броя на леглата по които се извършва активността, а въпреки това наложителният престой по КП се явява спомагателен предел на лечебните заведения. Това водело съгласно тях до стеснен достъп или до непотребна претовареност. От сдружението са и срещу ненужни проучвания по време на лекуването. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР