От националната статистика отчитат намаление на гражданските бракове в област

...
От националната статистика отчитат намаление на гражданските бракове в област
Коментари Харесай

Гражданските бракове в област Враца намаляват

От националната статистика регистрират понижение на гражданските бракове в област Враца, През предходната година в района са регистрирани 329 юридически брака - със 122 по-малко по отношение на миналата година, сочи отчет на Териториалното статистическо бюро в града под Околчица. От всички регистрирани бракове 60.7% /200/ са измежду популацията в градовете. Коефициентът на брачност през годината понижава с 0.7 процентни пункта, като доближава до 2.1‰ /за страната е 3.2‰/, и е най-нисък в страната.
Най-много от подписаните бракове са на територията на община Враца - 131, следвана от Козлодуй - 53, а минимум са в Мизия - 8 и Хайредин - 5.
През 2020 година междинната възраст при подписване на първи брак за мъжете и дамите е надлежно 33.6 и 30 години. Спрямо миналата година междинната възраст при подписване на първи брак за мъжете се усилва с 0.7 години, а при дамите с 0.8 години.
За 250 мъже и 252 дами подписаният през годината брак е първи, означават статистиците. За 59 мъже и 70 дами бракът е втори. Общо 63 мъже и 71 дами преди сключването на гражданския брак са били в формален бракоразвод с предходните си сътрудници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР