Близо 2000 дружества и еднолични търговци от Видинска област вече

...
Близо 2000 дружества и еднолични търговци от Видинска област вече
Коментари Харесай

Близо 2000 дружества и еднолични търговци от Видинска област декларираха и платиха данъците си

Близо 2000 сдружения и еднолични търговци от Видинска област към този момент заявиха и заплатиха налозите си. От тях съвсем 250 са подадените досега годишни данъчни заявления от едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане. Крайният период изтича на 1 юли, оповестиха от офиса на Националната организация по приходите във Видин.
В същия период самоосигуряващите се лица, които правят активност като търговци, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, би трябвало да заявяват и внесат окончателните осигурителни вноски. Заедно с годишната данъчна декларация, те подават и декларация Образец № 6 с общия размер на дължимите за миналата година осигурителни вноски, прецизираха от организацията. 
От Национална агенция за приходите припомнят, че 1 юли е последният ден и за обявление и заплащане на корпоративен налог, налога върху разноските, налога върху приходите на бюджетните предприятия, както и на налога върху активността от опериране на кораби. До този миг близо 1 750 компании от Видинско към този момент са оповестили приходите си.
Подаването на данъчните и осигурителни заявления и документи, както и заплащането към бюджета, се правят онлайн, посредством Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите. Те са налични с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП). Близо 18 400 жители и компании от област Видин имат ПИК на Национална агенция за приходите. Само през предходната година са издадени над 1 800 кода, от които 55 са на юридически лица, прецизираха за Българска телеграфна агенция от офиса на приходната организация във Видин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР