От Националната асоциация на работещите в спешна медицинска помощ излязоха

...
От Националната асоциация на работещите в спешна медицинска помощ излязоха
Коментари Харесай

Спешните медици недоволни, че остават невидими в борбата с коронавируса

От Националната асоциация на работещите в незабавна здравна помощ излязоха с остра позиция по отношение на обстановката с ковид у нас.

" Ние сме тези невидими медици с бутафорни и извънредно незадоволителни защитни дрехи, които диагностицират, транспортират и лекуват първи по домовете и незабавните отделения пациентите с COVID-19. Естеството на работата ни за жалост ни трансформира в заразоносители, които застрашаватежедневно фамилиите си и неинфекциозните си пациенти ", показват те в своя позиция във " Facebook ".

Спешните медици недоволстват, че страната не ги зачита за хора от първа линия в битката с вируса, заради което нито ги тества, нито ги обезщетява за рисковете на работата им.

В позицията се насочат и съответни въпроси към Националния действен щаб и властта:

- Колко незабавни медици са тествани и какъв брой са заболели от COVID-19 от началото на епидемията?- Защо не се вършат проби след всеки контакт с болен?
- Кога ще има задоволително защитни дрехи за незабавните медици, каквито има в интензивните и инфекциозните отделения?
- Кога ще има бързи проби за диагностициране на пациентите?
- Колко от незабавните медици би трябвало да се разболеят или загинат от COVID-19, с цел да бъде обърнато внимание на неждите им?
- От Асоциацията показват и че досега нито един незабавен доктор не е получил обещаните 1000 лева за обезщетение за работата си с пациенти c ковид.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР