От Националната агенция по приходите /НАП/ се похвалиха с рекорден

...
От Националната агенция по приходите /НАП/ се похвалиха с рекорден
Коментари Харесай

НАП се похвали с рекорден ръст на събраните просрочени задължения

От Националната организация по приходите /НАП/ се похвалиха с рекорден растеж на събраните просрочени отговорности за предходната година.

От организацията са събрали над 5 милиарда лева налози и осигурителни вноски , което е с 30% повече спрямо миналата година. Това е станало вследствие на взаимните старания на обществените реализатори, чиновниците в прът центъра и инспекторите по приходите.

По-високата събираемост се дължи на ранното известяван на жителите и компаниите , които са пропуснали да платят в цялостен размер обществените си задължения. При трайна липса на подпомагане и заплащане от страна на длъжниците въпреки всичко се стига до търгове за продажба на имуществото . В други случаи се търси отговорност от шефовете на задлъжнелите компании.

През 2022 година събраните от Национална агенция за приходите просрочени обвързване са 348 млн. лева . Благодарение на автоматизирана система на Министерството на финансите, всички органи уведомяват приходната организация преди да платят и ревизират дали изпълнителите на поръчките имат обществени отговорности.

От Национална агенция за приходите предлагат на жителите и компаниите да употребяват е-услугите с личен идентификационен код /ПИК/ или дипломиран електронен автограф /КЕП/, с цел да ревизират дали имат отговорности и в какъв размер са те.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР