От настоящото ръководство на Министерството ни помолиха да не правим

...
От настоящото ръководство на Министерството ни помолиха да не правим
Коментари Харесай

Шефът на тотализатора: След като кабинетът не ни иска - тръгваме си

" От актуалното управление на Министерството ни помолиха да не вършим тъжби за прекъсване на вписването. Това е политическо решение, не може непрекъснато да се съдим. Това е толкоз изморително, цяло лято обикалям по съдилища, тъжби, първа инстанция, втора инстанция. След като има постоянен кабинет и той не ни желае, ние ще си тръгнем ". Това разгласи пред БНР изпълнителният шеф на Българския състезателен тотализатор Любомир Петров, който през днешния ден ще бъде освободен от поста си от спортния министър Радостин Василев.

Петров разкри, че и служебният министър Андрей Кузманов се е опитал да смени управлението на тотото, само че желанието му е било спряно със правосъдна тъжба. " Миналата година август месец имаше опит от господин Кузманов, предходния министър, отново да смени борда на шефовете. Беше входирана заповед, тя е забележима в Търговския указател, с нови лица, с нов Управителен съвет, без ние да бъдем известени и предизвестени, аз персонално разбрах от Търговския указател. Съответно ние обжалвахме в съда това решение, съдът спря вписването на новия УС и сега текат каузи ", сподели през днешния ден той.

На въпрос дали новата власт има желание още веднъж да либерализира лотариите, Петров отговори: " Имам такава информация, това си е тяхно решение. Ако това се случи, тези цифри ще паднат на половина. Това нещо се говореше обществено. Сега имаме двуцифрен растеж всяка година ", сподели още Петров.

" Никога БСТ не е генерирал толкоз пари към страната, както през 2021 година - това са общо 84,5 милиона лв.. Това е съвсем цялата прехрана на ММС ", напомни шефът на тотализатора.

Василев изрази неодобрение от финансовите резултати на тотото в последните години и разгласи, че през днешния ден ще се премине към промяна на управата. " Печалбите на тотализатора за последните шест години: за 2021 общата облага ще бъде 53 милиона лв. - това е сумата от платените към ММС средства плюс останалите средства след всички разноски - налози, заплати и така нататък За 2020 година облагата е 38,5 милиона лв.. За предходните години има осъществени счетоводни загуби. Ако върху тях насложим парите, които са върху ММС, отново се получава позитивен резултат. Ако действително погледнем нещата като финансови параметри, тотото не е на загуба, загубата е била единствено счетоводна. Никога БСТ не е генерирал толкоз пари към страната, както през 2021 година - това са общо 84,5 милиона лв.. Това е съвсем цялата прехрана на ММС ", сподели Петров на изключителна конференция през днешния ден.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР