От нашествието на викингите до обсадата на Ричард Лъвското сърце,

...
От нашествието на викингите до обсадата на Ричард Лъвското сърце,
Коментари Харесай

Гледаме епоса Нормандия: Земя на воини

От нашествието на викингите до обсадата на Ричард Лъвското сърце, новият упорит документален филм в три елементи на Viasat History „ Нормандия: Земя на воини “ споделя историята за това по какъв начин Нормандия става едно от най-могъщите кралства в Европа от 12-ти век, преди ненадейно да се срине.

 

Премиерата по канала на 7 април, петък, от 22:00 часа ще покаже първа част на този необикновен боен епос, който се простира в 300 години и е преразказан с впечатляващи CGI резултати, достоверни възстановки, съвременни инфографики и изключителни свидетелства на интернационалните специалисти. Сагата е в три увличащи епизода за династията на воините - от Роло Ходещия до Ричард Лъвското сърце и Уилям Завоевателя. Страховити воини и още по-страшни врагове на кралство Франция от генерации, тези властници, родени под норманското знаме, рискуват живота си, с цел да защитят страната – в една героична история, разказана като приказка, надълбоко от сърцето на средновековна Европа.

 

Първата част води феновете обратно към година 1200 – към времето, когато Роло Ходещият, прокуден от Скандинавия и отпред на войска пирати, плава надолу по Сена във викингски военен транспортен съд в търсене на земя, която да плячкоса.

 

Единственото, което стопира викингския водач да нападне територията, е това, че получава това, което по-късно ще стане Нормандия: земята на северняците. В епизод втори – нацията е шокирана от гибелта на Робърт Великолепни, херцог на Нормандия. Неговият наследник, Уилям, заема мястото му, само че за доста авторитетни барони, Уилям не е легален владетел; той е съвсем дете. Уилям би трябвало да се бори, с цел да укрепи властта си и да завоюва нови земи, особени в Битката при Хейстингс.

 

Трилогията приключва с историята на Филип Август, крал на Франция, който има една цел: да победи херцога на Нормандия, Ричард Лъвското сърце. Когато на Джон Локхарт, брата на херцога на Нормандия, му хрумва същата концепция, Филип и Джон се сплотяват против Ричард. Но дали ще съумеят? Военни тактики, крепости и обсади, „ Нормандия: Земя на воини “ ви предлага да се впуснете в този огромен боен спор, който трансформира Нормандия в една от най-лелеяните територии в Европа. Документалната трилогия дебютира по Viasat History, в Централна и Източна Европа, на 7 април в 22:00 часа. Повторения: на идната неделя след 12:40 часа. Маратон: 30 април, неделя, от 12:40 часа.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР