От началото на юли в Горна Оряховица ще започне работа

...
От началото на юли в Горна Оряховица ще започне работа
Коментари Харесай

В Горна Оряховица отваря врати Кризисен център за хора, преживели домашно насилие

От началото на юли в Горна Оряховица ще стартира работа Кризисен център за хора, претърпели домашно принуждение, заяви кметът инж. Добромир Добрев. Той акцентира, че до този миг обществената услуга се е осъществявала посредством неправителствена организация, само че с реализацията на плана „ Създаване на спешен център в Горна Оряховица “, тя ще се разшири и ще бъде устойчива.

В новия център опция за протекция ще могат да получат 15 лица, потърпевши от домашно принуждение за интервал от половин година. Предстои до края на месеца да бъде селекциониран и утвърден личен състав от обществени служащи, психолози и медици.

В рамките на две години са осъществени строително-монтажни действия и реорганизация на остаряла база. Стойността на дейностите, осъществени по плана, е над 1,5 млн. лв.. Това е поредна разработка, обвързвана с подобряването на обществената инфраструктура в Горна Оряховица, уточни инж. Добрев.

Според него общината има планова подготвеност за откриване на още обществени услуги, част от които са свързани с активността на Общинската болница „ Св. Иван Рилски “, само че с цел да се пристъпи към реализацията им, е належащо да бъде утвърдена картата на обществените услуги на национално равнище, във всички общини.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР