От началото на войната в Украйна рязко скочи износът на

...
От началото на войната в Украйна рязко скочи износът на
Коментари Харесай

Кои страни какви оръжия изпращат на Украйна

От началото на войната в Украйна внезапно скочи износът на оръжия за там . В процеса се включиха и страни като Германия, които в началото не предлагаха оръжейна помощ за Киев. Тенденцията за два месеца е към усилване на оръжейните колета, като към този момент се внасят освен леки и тежки оръжия и оръжейни системи, показва. 

Първоначално главните оръжия, изнасяни за Украйна, бяха портативни противотанкови и зенитни комплекси - най-много американските ракети Javelin, английските NLAW , както и изстрелвани от рамо зенитни ракети Stinger.

Количествата, получени от Украйна, са няколко десетки хиляди бройки. За там бяха изнесени и още голям брой типове противотанкови гранатомети - немско , шведско и норвежко произвеждане.

В последните седмици Киев получи и английски зенитни ракети Starstreak, както и френски – Mistral.

Тенденцията от началото на април е към този момент за импорт в Украйна на тежко въоръжение - от бронетранспортьори до танкове и зенитни ракетни системи .

Словакия изпрати там собствен дивизион С-300, само че по съветски данни той е бил погубен при въздушен удар малко след идването си. Чехия изпрати остарели танкове Т-72М1, а Австралия - БТР -и.

Очаква се и приемането на тактически ракети HIMARS, с обхват до над 300 километра.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР