От началото на войната в Украйна 31 атаки срещу структури

...
От началото на войната в Украйна 31 атаки срещу структури
Коментари Харесай

СЗО: 31 са атаките над здравни заведения от началото на войната в Украйна

От началото на войната в Украйна 31 офанзиви против структури от системата на опазването на здравето са документирани посредством Системата за наблюдаване на офанзиви над опазването на здравето (SSA) на СЗО, оповестиха от пресслужбата на организацията. Според събраната до този миг информация при 24 случая са развалени или разрушени здравни заведения, а в 5 случая са развалени или унищожени коли за спешна помощ.

„ Системата на опазване на здравето в Украйна явно е подложена на доста напрежение и нейният колапс би бил злополука “, сигнализират в обща позиция ръководителите на СЗО, УНИЦЕФ и Фонда на Организация на обединените нации за популацията.

Според статистиката на Организация на обединените нации от началото на войната в Украйна са се родили над 4300 бебета и се чака 80 000 украински дами да родят през идващите три месеца. Страната изпитва изострен дефицит на животоспасяващи медикаменти, медицински О2 и консумативи, а разрушенията на здравна инфраструктура обричат на премеждия и гибел десетки хиляди мирни жители. СЗО увери, че първите колета с медицински артикули за първа помощ са почнали да идват в Украйна, макар разрухата и нарушените вериги доставки. Полша изпрати медицински трен с 15 лекари, с цел да изтегля заболели деца, включително и с онкологични болести, а Англия при първите украински деца, нуждаещи се от онкологично лекуване.

В изявление за организация Укринформ украинският здравен министър Виктор Ляшко от началото на съветската инвазия са разрушени 7 лечебни заведения, а материални вреди са нанесени на 104 здравни заведения. Шестима медици са били убити, а 12 са били тежко ранени при артилерийски обстрел.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР