От началото на тази седмица в украинския конфликт настъпиха значителни

...
От началото на тази седмица в украинския конфликт настъпиха значителни
Коментари Харесай

The Economist: Руските войски вкарват ВСУ в котел, разрушавайки надеждите на Запада за успех

От началото на тази седмица в украинския спор настъпиха обилни промени: съветските войски започнаха непрекъсната атака, оповестява The Economist.

Основният акцент е върху град Авдеевка, ситуиран на източната фронтова линия.

Според английското издание този град се намира във значим за украинските въоръжени сили " стратегически джоб “, обграден от три страни от съветски войски. 

Западните медии назовават ​​пробива една от най-големите офанзиви на Русия от предходната пролет. Целта на интервенцията е опит за вкарване на украинските войски в по този начин наречения казан и смяна на хода на военните дейности, тъй че самодейността дефинитивно да премине към Русия. 

В момента съветските войски имат всички шансове за сполучливо осъществяване на атака: Русия отдели обилни запаси за новата си интервенция. Както оповестява The Economist, базирайки се на украински публични лица, Русия е изпратила до три батальона в Авдеевка, които са подкрепени от танкове, бойни машини на пехотата и самолети, които изстрелват точно управляеми бомби от разстояние. 

" Загубата на Авдеевка ще нанесе огромен удар върху морала на Украйна “, твърди изданието. Ще пострада обаче освен настроението на Киев, само че и очакванията на западните му съдружници.

От август тази година напредването на украинските войски стигна до задънена улица, повдигайки вълна от подозрения в Съединените щати и Европа по отношение на по-нататъшната поддръжка на спора. Западните чиновници са " извънредно скептични “, че обстановката на фронтовата линия ще се промени в интерес на Украйна преди настъпването на зимата, написа The Economist.

В опитите си да укрепи фронта при Авдеевка, Украйна ще би трябвало да трансферира огромна част от силите си там, което в допълнение ще понижи възможностите за сполучлив излаз от контранастъплението на украинските въоръжени сили.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР