От началото на тази година трябваше да настъпи пълна либерализация

...
От началото на тази година трябваше да настъпи пълна либерализация
Коментари Харесай

Прогноза: Мораториумът ще ни донесе наказателни процедури от страна на ЕК

От началото на тази година трябваше да настъпи цялостна либерализация на пазара на електрическа енергия, т.е. всички битови клиенти също трябваще да купуват електрическа енергия от свободния пазар, от снабдители на електрическа енергия и да договарят цените. Вместо това се събудихме с мораториум върху цените на тока, водата и парното за битовите клиенти. Този развой ще докара след себе си наказателни процедури от страна на Европейската комисия.

Тази прогноза изрази Соня Кадиева , ръководител на Управителния съвет на Асоциация " Свободен енергиен пазар ". 
Делян Добрев дефинира оферти от ГЕРБ мораториум за тока за малоумен
Не знаех по какъв начин е решено ГЕРБ да предложи мораториум върху цените на тока, парното и водата. Това съобщи някогашният енергиен министър и депу...
Прочети повече
" Задържането на цените не може да продължи прекомерно дълго. Мораториумът ще окаже отрицателен резултат върху всички , които вземат участие в този развой на контролиран пазар ", разясни Кадиева пред БНР.

Тя уточни още, че не е ясно докога могат да бъдат арестувани тези цени и докога държавното управление счита да задържи мораториума. Според Кадиева битовите клиенти би трябвало да излязат на свободния пазар. Тя предвижда и най-малко още 22% нарастване на цената на тока от 1 април за потребителите.

По отношение на бизнеса и неговото подкрепяне и обезщетения, поради високите цени на енергоносителите, компаниите и фирмите са били подкрепени единствено за два месеца - октомври и ноември, напомни още Соня Кадиева.

" Ние сега нямаме изясненост по какъв начин ще бъдат обезщетени всички небитови клиенти за декември, януари, февруари и март ", уточни тя.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР