От началото на тази година броят на загиналите при катастрофи

...
От началото на тази година броят на загиналите при катастрофи
Коментари Харесай

Броят на загиналите при катастрофи във Варненско е нараснал със 75 на сто от началото на годината

От началото на тази година броят на починалите при произшествия във Варненска област е повишен със 75 % спрямо 2018 година, сподели през днешния ден в крайморския град Малина Крумова, ръководител на Държавната организация "Безопасност на придвижването по пътищата " /ДАБДП/.

По думите ѝ нарастването на ранените е с 50 на 100.

Заради огромния брой на пътните произшествия в района ръководителят на ДАБДП инициира в крайморския град изключително съвещание на регионалния съвет по сигурност на придвижването, на което участваха представители на разнообразни локални и държавни институции.

Домакин на срещата бе регионалният шеф Стоян Пасев.

Въпреки засиления полицейски надзор през лятото, броят на случаите на неспазване на рестриктивните мерки на скоростта, както и на шофиране след приложимост на алкохол или дрога, не понижава, уточни Крумова.

Тя посочи, че на съвещанието е решено да бъдат взети спомагателни ограничения за рискови сектори от два пътя - Варна-Добрич и Варна-Оброчище. Там ще бъде лимитирана скоростта и ще бъде сложена маркировка. След привършване на летния сезон ще бъде построено и ново кръгово кръстовище на пътя Варна- "Златни пясъци ".

Крумова посочи, че казусът с нарушаванията по пътя не е единствено във Варненско. По думите ѝ, организацията ще инициира серия срещи в страната, на които да бъдат набелязани съответни ограничения за обособените райони. Следващата ще се състои другата седмица в Пловдив.

За шест месеца в област Варна са станали 330 тежки произшествия, добави началникът на "Пътна полиция "-Варна гл. инсп. Петко Камбуров. Той посочи, че починалите са 24, а ранените - 437 души.

Позицията на кмета на Варна Иван Портних беше, че би трябвало да има фрапантно нарастване на санкциите за нарушителите на пътя, а шофирането без брошура да се криминализира. Той добави, че до три месеца ще проработи цялата система за видеонаблюдение във Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР