От началото на сезона един футболист на Лудогорец прави силно

...
От началото на сезона един футболист на Лудогорец прави силно
Коментари Харесай

По-добър ли е от Мисиджан?

От началото на сезона един футболист на Лудогорец прави мощно усещане. Това е Мавис Чибота, който за късото време в България, даде да се разбере, че инвестицията, която шефовете на "орлите " са създали, си заслужава. Представянето му на терена мощно прилича това на Вирджил Мисиджан, който изигра пет мощни сезона, и бе продаден на Нюрнберг за 5 милиона евро. Вече даже се прокрадва мнението, че Чибота е по-добър от Мисиджан. Това, несъмнено е въпрос на персонална преценка.

Едно нещо обаче стана ясно. Чибота разполага с огромен капацитет и в случай че успее да го развие, нищо чудно след известно време да станем очевидци нов сериозен трансфер. Но за тази опция още е рано да приказваме, защото близкото му бъдеще е обвързвано с българския първенец.

Чибота разполага с всички нужни качества. Той е здрав физически, има експедитивност и покрива огромен периметър. Най-силното му качество е скоростта, която развива с топка в крайници. Чибота е един от дребното футболисти в България, който не го е боязън, и търси да се надиграва един на един. По този метод дава нужната заостреност в офанзива. Той е нападателен на терена и умее да влиза в комбинации. По всичко наподобява и, че е много упорит.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР