От началото на руската инвазия в Украйна през 2022 г.

...
От началото на руската инвазия в Украйна през 2022 г.
Коментари Харесай

Близък до Вагнер: 22 000 вагнеровци бяха убити в Украйна

От началото на съветската инвазия в Украйна през 2022 година до завладяването на Бахмут през май 2023 година 22 000 " вагнеровци " бяха убити, което се равнява на съвсем всеки трети войник. Такава оценка се появи в " Телеграм " канала " Разтоварване на Вагнер ", който е непосредствен до частната военна компания, съобщи съветската версия на " Свободна Европа ".

Медията цитира думите на представител на групировката, който твърди, че през " Вагнер " в рамките на войната са минали общо 78 000 души, от които 49 000 са били пандизчии от съветските колонии. 40 000 души бяха ранени, твърди той.

Обявените загуби са четири пъти повече в сравнение с при Първата чеченска война.
" Вагнер " стопира да съществува. По воля на Путин
" Вагнер " престава да съществува в настоящия си тип. Това оповестява съветското издание " Можем да разбираем ", представено от " Гордон ".

Четири осведомени източници обяснили пред медията, че неофициално въоръженото формирование е ликвидирано. Решението е дефинитивно и е взето персонално от Путин, твърди източник от МО, непосредствен до администрацията на президента.

" В Русия няма да има " Вагнер "  – това е решението на " Главния ", споделил той.

Събеседникът на изданието добави, че в Молкино (Краснодарски край), където се намираше главната съветска база на " вагнеровците ", също " няма да я бъде ". Според " Можем да разбираем "  там ще останат съветските военнослужещи на контракт с руското министерство на защитата и бойци от други частни военни компании.

Руските управляващи оферират на всички " вагнеровци " да сключат контракти с Министерството на защитата на Руската федерация, изяснява източник с връзки във " Вагнер ". Той твърди, че множеството от редовите " наемници на Пригожин "  са решили " да преминат под командването на (руския министър на защитата Сергей) Шойгу ".

Същото описа деец от " Вагнер ", който се бие във фракцията повече от пет години:

" С Пригожин останаха най-опитните му пехотинци, които никой няма да вземе под крилото на Министерството на защитата ", сподели той.

В Русия набирането за  " Вагнер " е прекъснато. " Можем да разбираем " написа, че множеството телефони на компанията за набиране на нови чиновници не са налични, а на двата номера, които дават отговор и дават обещание " връзка с оператора ", никой не дава отговор.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР