От началото на реформата на деинституционализацията на грижите за деца

...
От началото на реформата на деинституционализацията на грижите за деца
Коментари Харесай

Бисер Петков: С 90 % е намалял броят на децата в специализирани институции

От началото на промяната на деинституционализацията на грижите за деца броят на децата в профилирани институции понижа с 90 % - от 7587 на 842. За този интервал всички домове за деца с увреждания бяха закрити, а децата от тях бяха настанени в различни форми на грижа, които им обезпечават поддръжка в близка до фамилната среда, написа " Канал 3 ".

Това сподели министърът на труда и обществената политика Бисер Петков на честването на десетгодишнината от основаването на Центъра за социална поддръжка " Света София ", който се ръководи от фондацията " За нашите деца ", заяви пресцентърът на МТСП.

Социалната услуга обслужва 146 консуматори - деца и техните фамилии. Екипът й включва обществени служащи, фамилен съветник, психолог, педиатър, експерти по ранна детска намеса.  Една от дейностите на Центъра " Света София " е ориентирана към поддръжка на дребни деца, настанени отвън фамилията или в приемна грижа. 

Министър Петков е уверил, че промяната за деинституционализацията на грижите за деца ще продължи до нейния сполучлив свършек.

Процесът ще се насърчи от Закона за обществените услуги, който Министерството на труда и обществената политика приготвя в партньорство с неправителствените организации, снабдители на обществени услуги, с представители на общините и с други заинтригувани страни.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР