От началото на пълномащабната война, която Руската федерация започна срещу

...
От началото на пълномащабната война, която Руската федерация започна срещу
Коментари Харесай

Forbes: Безпрецедентните загуби на Русия може да изчерпят военната й техника за 6 месеца

От началото на пълномащабната война, която Руската федерация стартира против Украйна, окупационните сили губят всеки ден по 19 танка, бронирани бойни машини, гаубици или друго тежко въоръжение.
 
Според  Forbes  в събота, 3 февруари, руснаците са изгубили минимум 54 единици съоръжение, 16 от които са развалени. Андрю Перпетуа, анализатор на обществена информация, означи този връх. По думите му това е била повече, в сравнение с в миналото е броил за един ден.
 
В същото време загубите на въоръжените сили на Украйна са незначителни: девет единици техника са изгубени, а други 21 са развалени. Това са главно камиони и цивилни коли, и единствено 2 танка и един бронетранспортьор. Руснаците са изгубили 16 танка и 29 бойни машини и бронетранспортьори.
 
 Руски загуби в Украйна, убити съветски окупатори Руски загуби в Украйна, убити съветски окупатори Източник: Фейсбук
" Тъй като производството на нови бронирани машини продължава да изостава, руснаците към момента употребяват най-вече ретро транспортни средства от Студената война, които са изтеглили от запасите за дълготрайно предпазване. Тези ресурси са лимитирани. Анализатор, който преглежда сателитни изображения, с цел да наблюдава съветските ресурси от използвани транспортни средства, заключи през декември, че Кремъл е възстановил 1081 от предвоенните 4811 остарели бойни машини на пехотата ", се споделя още в разбора.
 
В същото време други 765 са в такова положение, че не могат да бъдат ремонтирани. През 2022 и 2023 година, съгласно анализаторите на самостоятелната осведомителна група Oryx, руснаците губят към 80 бойни машини на пехотата на месец. Ако жертвите бяха останали на това равнище и производството се беше запазило на 30-40 на месец, Кремъл щеше да свърши бойните машини за към две години.
 
Окупаторите обаче губят от ден на ден съоръжение и военна техника. Месечната загуба на бойни машини на пехотата наближава 400, което е 5 пъти повече спрямо предходните две години. Това редуцира планувания интервал до 6 месеца.
 
" Въпреки обстоятелството, че проруските републиканци в Конгреса на Съединени американски щати прекъснаха помощта за Украйна предходната есен, макар всичи старания на властническа Унгария да блокира европейската помощ за Украйна, макар по-голямото население на Русия и по-голямата стопанска система спрямо Украйна, все пак, украинските войски не просто се държат. Изстрелвайки дронове и стреляйки от окопите, те печелят войната на безсилие ", се споделя в отчета.
 
В същото време загубата на позиции е доста дребна. Около Авдеевка руснаците изразходват колосално количество съоръжение и жива мощ в името на дребен задатък.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР