От началото на октомври 25 организирани туристи, които са имали

...
От началото на октомври 25 организирани туристи, които са имали
Коментари Харесай

Мексико връща български туристи с бланкетно обяснение frognews.bg

От началото на октомври 25 проведени туристи, които са имали всички нужни документи на територията на Мексико, както и закупен туристически пакет, незабавно след приземяването на самолета в Канкун са били върнати назад, оповестиха от обединяване " Бъдеще за туризъм ".

 

Димитър Балтов, който е в ръководството на един от огромните туроператори у нас, съобщи: " Местните управляващи - гранични ли са, емиграционни ли са, тъкмо не знаем, прибират изборно към десетина-петнайсет индивида от всеки полет, като явно се таргетират лица от Източна Европа и от някогашните руски републики, наложително ги вкарват в една стаичка, взимат им телефоните и паспортите, нищо не им се изяснява, държат се жестоко, приказват единствено на испански. Доколкото клиентите могат да схванат какво се случва, те им споделят, че нямат платена резервация в Мексико за настаняване и че са евентуални емигранти ".

 

Багажът на някои от върнатите назад туристи е загубен и не е възобновен, показват от обединяване " Бъдеще за туризъм ", които са алармирали институциите и упорстват за решителна интервенция на българските дипломати, добавя БНР.

 

" Те в действителност ни преразказват и ни препращат писмо от имиграционните управляващи на Мексико и повода, която се дава - те не са показали задоволително безапелационни доказателства, че имат платена резервация в Мексико. Това е един безусловно бланкетен отговор ".

 

Мексиканските управляващи не дават информация по случая - сподели почетният ни консул на Мексико в България Пенчо Ралчев. Той уточни, че в единия от случаите е имало противоречие в имената на персоналните документи и тези, вписани в туристическия ваучер. Той уточни, че е съдействал на жителите, които са се обърнали към него.

От Министерството на туризма потвърдиха, че са осведомени с проблема и дружно с Министерството на външните работи са се заели с инспекция на проблема.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР