От началото на новата учебна година във видинските училища и

...
От началото на новата учебна година във видинските училища и
Коментари Харесай

Във видинските училища и детски градини ще изучават религия и православие

От началото на новата образователна година във видинските учебни заведения и детски градини стартира проучване на предмета "Религия и православие ", оповестиха на взаимна конференция кметът на Видин Огнян Ценков, Видинският митрополит Даниил, богословът и учител по "Религия и православие " в община Кюстендил Ивелина Николова и началникът на районно управление (на МВР) на образованието - Веселка Асенова, оповестява Българска телеграфна агенция.

Инициативата за преподаване на "Религия и православие " в образователните заведения на Видин е на митрополит Даниил.

На среща през днешния ден с шефове на учебни заведения и детски градини е разяснена нуждата от проучване на предмета в учебно заведение, както и провеждането на разяснителна акция измежду родителите от началото на новата образователна година.

"Опитът ни сподели, че макар съществуващата нормативна база за преподаване на предмета "Религия и православие " в учебно заведение, макар че има и образователни пособия, от голямо значение за началото на този развой е поддръжката на локалната власт и Регионалното ръководство на образованието ", сподели митрополит Даниил.

В няколко общини в страната предметът "Религия и православие " се учи в образователните заведения и детските градина с поддръжката на общината. Това са градовете Кюстендил, Петрич, Русе, Бургас, Пловдив, София и Варна, сподели Ивелина Николова.

От началото на новата образователна година следва провеждането на наставнически срещи в образователните заведения и детските градини, където ще бъде разяснена формата, наличието и показани преподавателите по предмета в образователните заведения, сподели Веселка Асенова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР