От началото на новата учебна година часовете ща са по

...
От началото на новата учебна година часовете ща са по
Коментари Харесай

От 15 септември: часовете на учениците от 5 до 7 клас ще са по-кратки, но повече


От началото на новата образователна година часовете ща са по 40 минути, само че прогимназистите ще учат повече. Седмичният престой на петокласниците в учебно заведение се усилва с 60 минути (или 51 образователни часа повече годишно), на шестокласниците - с 40 минути (или 36 образователни часа повече на година) и на седмокласниците - с 20 минути (18 образователни часа повече годишно). Това е записано в две наредби, оповестени в Държавен вестник през вчерашния ден, три дни откакто завърши публичното им разискване, написа „ Дневник “.
Увеличават се часовете по български език и литература с половин образователен час едмично в 5 и 6 клас, по математика - също с половин час в 5, 6 и 7 клас. В 5 клас с половин час седмично се усилват и часовете по география и стопанска система. В същото време " облекчението " под формата на понижаване на образователните часове от 45 на 40 минути, ще засегне дребна част от учениците, защото множеството така и така са на 40-минутни часове поради двусменния режим на учене.
Така съгласно министерството децата ще получат време за извършения и преговор и без да се трансформира образователната стратегия, без да се удължава образователната година и при по-малко натоварване на децата. Предложенията си ведомството стимулира и с желанията на родителите и самите възпитаници - за повече упражнение и преговор на наученото, откакто организира няколко анкети измежду тях Според съперниците на смяната обаче тя освен няма да реши казуса, а в действителност ще натовари в допълнение децата. Идеята срещна отпора и на учители, шефове, синдикати.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР