От началото на настоящата година до края на месец ноември,

...
От началото на настоящата година до края на месец ноември,
Коментари Харесай

Мобилни екипи помагат на пострадалите от домашно насилие в област Търговище


От началото на актуалната година до края на месец ноември, „ Асоциация НАЯ ” е подкрепила 120 пострадали от домашно принуждение. 98% от тях са дами и деца. Консултациите, направени от психолози, обществени служащи и юрист са близо 1 600. Заведените каузи по Закона за отбрана от домашното принуждение са 8. На Горещата телефонна линия помощ са потърсили 420 лица.

Това регистрираха от Сдружението при завършване на плана " Включване на новите действителности в обичайните подходи при поддръжката на жертви на домашно принуждение в област Търговище ", финансиран от Министерство на правораздаването.

„ От началото на годината консултантите ни са пропътували над 10 хиляди километра в района, с цел да поддържат потърпевшите от домашно принуждение от дребните обитаеми места. Трима консултанти работят на първа линия в мобилната услуга на „ Асоциация НАЯ ” и дежурят в откритите приемни в Омуртаг и Попово. Вече 12 години съумяваме да поддържаме тези пътувания, тъй като те са значими за дамите и децата, които са в обстановка на принуждение, а нямат опция да пътуват до Търговище. Освен с съвещания, нашите специалисти оказват помощ още с търсене на работа, доставка на хранителни пакети и медикаменти, попълване на документи, връзка с лекари и учители. През актуалната година сме раздали близо звук и половина филантропични помощи от храни, перилни и почистващи препарати, медикаменти, санитарни материали. ”, разгласи ръководителят на плана Светла Сивчева.

С поддръжката на Министерство на правораздаването от организацията направиха образование на 20 експерти от района - служители на реда, психолози и обществени служащи, представители на държавни служби и обществени услуги, по какъв начин да си сътрудничат по време на рецесии. Целта е да се укрепи системата за отбрана и помощ на потърпевшите от домашно принуждение и да се предотвратят нови похищения върху тях.

През идната година Асоциация НАЯ ще бъде част от доста огромен европейски план, който подчертава върху насилието над възрастни хора, анонсираха от организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР