От началото на месец ноември професионалният път на сегашния изпълнителен

...
От началото на месец ноември професионалният път на сегашния изпълнителен
Коментари Харесай

Българка застава начело на водеща европейска организация в Брюксел


От началото на месец ноември професионалният път на настоящия изпълнителен шеф на Фондация Карин дом – Мая Донева, ще продължи като общоприет секретар на Това е една от най-големите и разпознаваеми организации в света, що се отнася до обществено включване, човешки права и тъждество.

За целия екип на е голяма чест българка и то представител на нашата организация да поеме поста от досегашният общоприет секретар господин Люк Задерло. Г-жа Донева беше определена за идващия общоприет секретар на EASPD след селекция от вътрешен комитет, състоящ се от членове на EASPD и управляван от президента на EASPD Джим Кроу. Нейното предопределение беше доказано с единомислещо утвърждение от Съвета на EASPD.

“За мен е огромна чест и голяма отговорност да поемем позицията на общоприет секретар на EASPD в тези времена на възобновяване след пандемия. Миналата година ни научи на доста скъпи уроци, само че най-важното от всичко беше, че би трябвало да сме единни и дружно, с цел да отстояваме своите полезности и задача. Нека продължим да построяваме по-добър свят за хората с увреждания и услугите, които ги поддържат ” –  Мая Донева .

 

За EASPD

EASPD все още е мрежа, функционираща в 40 страни с над 17 000 организации-членки и сериозна отговорност по отношение на процесите за пълноценно обществено включване на хората с увреждания и правенето на политики по тематиката. EASPD е основен сътрудник на Европейската комисия, Организация на обединените нации и Европейския парламент.

Видео Обръщение на Люк Задерло и Мая Донева:

 

За госпожа Мая Донева

През последните 4 години госпожа Донева е изпълнителен шеф на Карин дом, лечебен център за деца със специфични потребности във Варна, основан от дипломата Иван Станчов преди 25 години. Като водач на организацията, Мая Донева ръководи екип от над 60 експерти, работи интензивно, както на национално, по този начин и на европейско равнище за покровителство и политики за децата със специфични потребности. Мая има 15-годишен опит като деятел за човешките права и политики за деца и младежи в риск. Майка е на три деца.

Наред с работата си в Карин дом, госпожа Донева е обучител на Европейския юношески конгрес от 2015 година по тематики, свързани с младежките права и общественото предприемачество. Г-жа Донева е създател и наставник на, обществено дружество, което обезпечава дълготрайно попечителство и първа работа за младежи, израснали в институции. Чайната е едно от първите започващи предприятия на Балканите и сега е едно от най-награждаваните предприятия със обществена задача в България.

 

За Фондация Карин дом

Фондация Карин дом е неправителствена организация, която от 1996г. започва работата си като Център за Социална Рехабилитация и Интеграция на деца със специфични потребности. Мисията на Карин дом е да подкрепя приобщаването и включването на децата със специфични потребности и техните фамилии, посредством професионални услуги, поддръжка и повишение степента на публичното схващане. Екипът от експерти на Карин дом поддържа годишно над 300 деца и фамилии от Варна и страната. Основните действия са терапия и рехабилитация, ранна намеса и интеграция, образования и покровителство, подтикваме доброволчеството.

В началото на годината Карин дом започва собствен дълготраен план – строителство на нова постройка за лечебен и обучителен център. Плановете на организацията са още идната година строителството да бъде финализирано и напълно преместена активността. Карин дом има амбициозни проекти да сътвори извънредно функционално пространство за квалифицирана терапия на деца със специфични потребности и съвременен обучителен център, подкрепящ експертите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР