От началото на конфликта между Израел и палестинската групировка Хамас

...
От началото на конфликта между Израел и палестинската групировка Хамас
Коментари Харесай

Спад в оборота на турските търговци заради бойкота срещу израелските продукти

От началото на спора сред Израел и палестинската формация " Хамас " през октомври има забележителен спад в оборота на турските търговци. Това съобщи президентът на Конфедерацията на турските търговци и занаятчии Бендеви Паландьокен пред частната осведомителна организация АНКА.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1235
В коментар на изявление на турския министър на търговията Йомер Болат, че комерсиалният продан на Турция с Израел е спадал с над 50 % от 7 октомври насам по отношение на същия интервал на предходната година, представителят на Конфедерацията показва, че това е резултат от протеста на израелските артикули, който мощно е засегнал турските търговци.

„ От октомври насам има съществено понижение на оборота на търговците. През този интервал акциите, инициирани от нашите чувствителни жители в обществените медии да не купуват израелски артикули заради палестинско-израелската война, оказаха огромен резултат. Това провокира спад в оборота на нашите търговци, който продължава да понижава ", съобщи той.

Призивите, които започнаха през октомври в Турция за бойкотиране на израелските артикули и на фирмите, подкрепящи Израел, се разраснаха като лавина. Те получиха поддръжка в Народното събрание, от държавни и публични администрации, университети, търговски компании, търговци и занаятчии, напомня Българска телеграфна агенция.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР